Over

Hallo! Ik ben Pascal van der Moolen en ik heet u van halte welkom op mijn website. Ik ben 20 jaar oud (11 augustus 1996). Momenteel ben ik vierdejaars Bedrijfseconomie student aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens mijn studie heb ik op zeer breed gebied kennis opgedaan van zowel financiële vakken, als rechten, risicomanagement, AO, statistiek en als extra vak: Duits. Op deze site zijn een aantal van mijn projecten, cursussen en certificaten te vinden.

Momenteel ben ik naast mijn studie werkzaam bij een drietal ondernemingen. De eerste onderneming is een Recruitmentbureau genaamd Ambitious People Group. Ambitious People Group is een internationaal bedrijf met op dit moment vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Engeland. Ik werk hier op de financiële afdeling. De tweede onderneming is Outdoor XL, een kampeer- en buitensportzaak waar ik bijna vijfenhalf jaar werkzaam ben als verkoper. Als laatste ben ik sinds 14 december 2016 penningmeester van het Castello Concortin Den Haag.

Naast studeren en werken ben ik iemand die heel erg van reizen houd en dan voornamelijk met een backpack en een tentje de natuur in! Daarnaast ben ik regelmatig aan het hardlopen en aan het wielrennen.

Vaardigheden

Microsoft Excel

Gedurende mijn studie Bedrijfseconomie en mijn stage bij Ambitious People Group hebben mijn Microsoft-Excel skills enorme stappen gemaakt. Excel bleek voor mij weggelegd te zijn. Hierdoor ben ik momenteel bezig om mij aan te melden voor verschillende cursussen, zodat mijn skills in een certificaat beschreven worden.

Duitse taal

Vanaf de middelbare school heb ik al affiniteit met de Duitse taal, Dit is ook de reden dat ik in het tweede jaar van mijn studie een heel jaar Duits heb gevolgd. Daarnaast heb ik via het Goethe Instituut mijn vaardigheden laten testen, welke op een zeer net B1 niveau is uitgekomen.

Probleemoplossend

Het oplossen van problemen is iets wat ik zelf heel interessant vind. Ik ben analytisch ingesteld en het zoeken naar de kleinste foutjes past daar zeer goed bij.

Doorzettingsvermogen

Mijn doorzettingsvermogen is één van de vaardigheden die ik zeer heel belangrijk vind. Ik geef nooit op, in wat voor situatie ik mij ook bevind. Dit is in combinatie met een teamplayer zijn heel handig.

Courses

Goethe Institut

Bij het Goethe Institut te Rotterdam heb ik in 2015 het Duits Examen gedaan voor het B1 Niveau. Dit examen heb ik gehaald met de volgende cijfers:

Luisteren 80 / 100
Lezen 83 / 100
Schrijven 73 / 100
Spreken 65 / 100

Het Goethe Institut is internationaal marktleider op het geven van Duits onderwijs. Zij bieden colleges, advies en externe examens aan op niveaus van een beginnersniveau A1 tot het moeilijkste C2. Het instituut beschrijft het zelf als volgt:

Slagen voor het examen laat zien dat de deelnemers de belangrijkste punten van informatie uit gesprekken en teksten in vergelijkbare situaties zoals werk, school en vrije tijd, ect. begrijpen wanneer duidelijke en standaard taal gebruikt wordt. Deelnemers kunnen daarbij ook omgaan met standaardsituaties wanneer zij zich in Duitssprekende landen bevinden. Zij kunnen zichzelf ook uitdrukken en een samenhangend geheel brengen wanneer zij praten over bekende onderwerpen, in gebieden die binnen zijn of haar persoonlijke interesses liggen, emoties, doelstellingen en zijn of haar eigen inzichten en plannen uitdrukken.


PWC

Begin 2016 heb ik via de Hogeschool Rotterdam een masterclass mogen volgen op het gebied van jaarverslaggeving. Hier heb ik geleerd hoe ik een jaarverslag op moet stellen en wat eventuele valkuilen kunnen zijn. Meer hierover vindt u het “PWC-project”.

PWC-project

Voordat ik de masterclass bij PWC heb mogen volgen moest er worden gezorgd dat ik samen met mijn projectgroep bij de beste 6 jaarverslagen behoorden.

Het project ging over een, fictieve, onderneming genaamd ‘De Steenfabriek‘, waarvoor, na ontvangst van alle gegevens over het jaar 2013, een jaarverslag gemaakt moest worden van het jaar 2014.

Gedurende dit project moest er onder andere rekening gehouden worden met deelnemingen, (des- )investering, belastingen, risicomanagement en andere onderdelen. Daarbij kan er met trots verteld worden dat wij dit, toch wel grootste project van de hele studie Bedrijfseconomie, met een mooie 8.4 afgerond hebben.